APK Steenwijk

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid.

TEKST
Veelgestelde vragen APK

Over APK Steenwijk.nl – Van Berkel Banden en Autoservice

Persoonlijke aandacht voor u en uw auto.

Leo van Berkel zijn carrière binnen de autowereld begint bij Autobedrijf Post de Fiat garage aan de Meppelerweg in Steenwijk.

1995 – Overname Fiat-garage Post door Fiat-garage Van Berkel

Na daar eerst een aantal jaren als monteur en verkoper/bedrijfsleider te hebben gewerkt nemen hij en zijn vrouw Marjon de zaak in februari 1995 over van de familie Post.

Al snel weten ze hun klantenbestand flink uit te breiden, mede door Leo zijn goede technische kennis van auto’s, maar natuurlijk ook door het harde werken en goede service aan de klant te verlenen. Het bedrijf staat erom bekend dat er goed werk tegen een eerlijke prijs wordt geleverd.

2002 – Overstap dealerschap Fiat naar Vakgarage franchiseformule

Medio 2002 besluiten ze toch mede door de marktontwikkelingen het roer om te gooien en voor het universele kanaal te kiezen namelijk Vakgarage!

Ook hier wisten de klanten goed de weg naartoe te vinden. De technische kennis werd mede door de diverse soorten auto’s die binnen kwamen nog verder uitgebreid, waardoor Leo echt bekend kwam te staan als een zeer kundige vakman.

Verder werden de activiteiten uitgebreid met caravan en camper onderhoud.

2004 – Fusie Vakgarage van Berkel met Profile Tyrecenter Steenwijk

Begin 2004 worden we benaderd door de Rijkmansgroep of we met hun willen samenwerken.  Ze hebben een nog niet zo lang bestaand bedrijf, Profile Tyrecenter waar ze een nieuwe mede- eigenaar voor zoeken. Vanaf juni 2004 besluiten Leo en Marjon met hun samen te gaan werken.

Met Profile Tyrecenter kwam er weer extra kennis bij namelijk: banden en wielen, uitlijnen, balanceren, maar natuurlijk ook het onderhoud en APK’s bleven gewoon door gaan.

Het klantenbestand wordt flink uitgebreid met het nieuwe fenomeen WINTERBANDEN.

De verkoop van winter en gewone banden gaat uitermate goed, zo goed  zelfs dat bijna alle grote landelijke lease maatschappijen met de Profile Tyrecenter filialen door heel Nederland willen samenwerken.

2009 – Verhuizing naar nieuw bedrijfspand aan Dolderweg

In mei 2009 heeft Opel Rijkmans een nieuw pand gebouwd aan de Dolderweg, wij verhuizen mee naar dit nieuwe pand.

2015 – Uitbreiding Profile Tyrecenter formule met onderhoudsservice voor lease

Medio 2015 gaan we als Profile Tyrecenter ook het onderhoud voor diverse lease auto’s verrichtten.

2017 – Overname Suzuki en Renault klanten

Medio 2017 stoppen de Suzuki en Renault dealers  en Marjon ziet hierin een extra kans en  nodigt de klanten van deze dealers uit om een kijkje bij hun in het bedrijf te komen nemen en velen besluiten vanaf dat moment klant bij hun te worden.

2017 – Overname aandelen van mede-aandeelhouder

In september 2017 komt er een verandering, Klaas Rijkmans verkoopt zijn aandelen aan de Auto Palace Groep, vanaf dat moment hebben we een nieuwe partner.

2019 – Profile Tyrecenter Van Berkel wordt Euro Repar Car Service Steenwijk

Helaas pasten wij en deze nieuwe groep niet goed bij elkaar. We hebben in april 2019 afscheid van elkaar genomen.

3e kwartaal 2019 – Start Autobedrijf van Berkel B.V.

Zoon Nick van Berkel zet werkzaamheden voort en gaat tijdelijk in zijn pand aan de Roomweg het bedrijf met hulp van zijn vader voortzetten.

Er wordt dan nog volop gezocht naar een nieuwe locatie, waar Autobedrijf van Berkel weer helemaal up-to-date voor u gaat worden. Op de tijdelijke locatie kunnen we u dan al van dienst zijn met Banden, Velgen en Auto Reparatie & Onderhoud.

Maar zoals al gezegd wij zien u en uw auto graag terug vanaf  medio oktober op Roomweg 6 te Tuk.

1e kwartaal 2022 – Nieuwe locatie met hernieuwde naam Van Berkel Banden en Autoservice

Het eerste kwartaal 2022 zijn wij begonnen op de nieuwe locatie aan de Roomweg 6 te Tuk. Dit is een nieuw bedrijfspand geworden op de naastgelegen kavel. Hier hebben we dan na 2 jaar elders APK keuren van auto’s, eindelijk weer de beschikking over een volwaardige werkplaats met de nieuwste innovaties. We hebben volop geinvesteerd in een nieuwe APK geschikte werkbrug, welke tevens is voorzien van de nieuwste 3D-uitlijnapparatuur en voorbereid is op ADAS.

Gemiddeld 5-sterren reviews

Top service. Of het gaat om banden, een reparatie altijd goed. Zelfs voor een caravan draaien ze de hand niet om
Fantastisch!

avatar-1

Door Nanette Geertsma

Op zaterdag een half uur voor sluitingstijd gebeld; help, wij willen gaan skiën, maar hebben geen goede banden; uurtje later 4 nieuwe banden onder auto en gaan…. top

avatar-7

Door Bert Goettsch

Top service! Onze auto startte niet meer. Van Berkel gebeld en binnen een half uur stond hij bij ons voor de deur. Erg fijn om zo snel en vriendelijk geholpen te worden.

avatar-4

Door Simon